Ympäristöministeriö / Kosteus- ja hometalkoot

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ / KOSTEUS- JA HOMETALKOOT

Ohje siivoukseen ja irtaimiston puhdistukseen kosteus- ja homevauriokorjausten jälkeen

Helmi Kokotti, Marjut Reiman, Mikko Kallinen, Sari Rautio-Laine, Sirpa Rautiala, Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liitto ry:n työryhmä, Tarja Ala-Ilomäki, Tuula Putus, Tuula Syrjänen, Vesa Asikainen.

Hankkeesta on kirjoitettu opas: Talkoissa nikkaroitua

 Kehitysprojektissa luotiin työkalut kiinteistönhoitajille ja kiinteistönhoidon esimiehille alkavien sisäilmaongelmien ja vaurioiden havainnoimiseen, mittaamiseen sekä ennaltaehkäisevien toimenpiteiden välittömään käynnistämiseen.

Kiinteistöhoito avainasemassa sisäilmaongelmien ennaltaehkäisyssä ja varhaisessa toteamisessa

Senaatti-kiinteistöjen ja kiinteistöhuoltoliikkeen yhteisessä kehitysprojektissa luotiin helppokäyttöiset työkalut kiinteistönhoitajille ja kiinteistönhoidon esimiehille alkavien sisäilmaongelmien ja vaurioiden havainnoimiseen, mittaamiseen sekä ennaltaehkäisevien toimenpiteiden välittömään käynnistämiseen.

Kehityshankkeen asiantuntijat: Mikko Kallinen, Markku Raatikainen, Ilkka Määttä, Jyrki Reinikainen, Jyrki Heinonen, Timo Oittinen, Timo Partanen, Kari Hietanen, Harri Fränti, Timo Keskikuru.

Julkaisuja: Kosteus- ja hometalkoiden hankkeen ”Koulutuksen ja pätevöinnin kehittäminen ja synkronointi”, Helmi Kokotti, Aducate, Itä-Suomen yliopisto, Loppuraportti 3.12.2012.
Kiinteistöhoito avainasemassa sisäilmaongelmien ennaltaehkäisyssä ja varhaisessa toteamisessa.
Yhtenäinen koulutus ja pätevyydet kosteus- ja homevaurioalalle.

Hyvät tutkimustavat betonirakenteisten lattioiden muovipäällysteiden korjaustarpeen arviointiin. Työterveyslaitoksen Eero Palomäen aloitteesta järjestetty konsensustyöpaja 2012–2013

Konsensustyöryhmä: Työterveyslaitos, YM/ Kosteus- ja hometalkoot, Valvira, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Rakennustietosäätiö, VTT, Tampereen Teknillinen yliopisto, Senaatti-kiinteistöt, Suomen yliopistokiinteistöt Oy, Halton Oy, Suomen Sisäilmakeskus Oy, Upfloor, Kiilto Oy, Tarkett, Tarmo ja Terveys Oy, Sirate Group Oy, Vahanen Oy.

SIRATE on sisäympäristöpalveluihin keskittynyt asiantuntijayritys, joka tuottaa kokonaisvaltaisesti laadukkaita ja korkeatasoisia rakennusterveyspalveluita yrityksille ja julkiselle sektorille

Sirate palvelee sinua kaikkialla Suomessa. Meillä on toimistot Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Turussa ja Rovaniemellä.

TAMPERE
Sirate Group Oy
Puh. 046 851 4392
Tampereentie 495,
33880 Lempäälä

TURKU
Sirate Group Oy
Puh. 046 850 5088
Vähäheikkiläntie 56 B
20810 Turku

KUOPIO
Sirate Group Oy
Puh. 040 089 7727
Leväsentie 23
70780 Kuopio

JYVÄSKYLÄ
Sirate Oy
Puh. 020 786 2430
PL 21, Alasinkatu 1–3
40321 Jyväskylä

Päivystyspalvelu 24 h, 
äkillisissä vesivahinkoasioissa.

TIETOSUOJA
Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta saamme tarvittavia kävijätietoja ja voimme tarjota uutisotsikoita. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tallentamisen.

© Copyright 2018, Sirate Group Oy, Sirate Oy